Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

5 důvodů, proč si pořídit manuální litinový mlýnek na maso

Manuální litinové mlýnky na maso jsou oblíbené již několik desetiletí a stále se těší velké oblibě mezi domácími i profesionálními kuchaři. V tomto příspěvku vám přinášíme 5 důvodů, proč byste si měli takový mlýnek pořídit.

Jednoduchost použití

Manuální mlýnky na maso jsou snadno ovladatelné a jednoduché na použití. Nemusíte být připojení k elektrické síti, učit se různé ovládací funkce mlýnku nebo se bát, že budete muset čelit technickým problémům. Stačí ho jednoduše sestavit, namontovat na stůl a začít mlít.

Kvalitnější maso

Domácí příprava masa pomocí manuálního mlýnku má několik výhod oproti mletému masu, které koupíte v obchodě. Prvním a nejdůležitějším faktorem je kontrola nad kvalitou masa. Když si sami mleté maso připravíte, máte jistotu, že neobsahuje žádné přísady, které by mohly zhoršit jeho kvalitu, jako jsou například konzervanty, barviva nebo umělá aromata. Například, pokud si připravujete mleté maso na hamburgery, sami si určujete, z jakého poměru masa a tuku se bude váš výrobek skládat. Máte také kontrolu nad tím, z jakých částí masa je mleté maso připraveno a můžete si být jisti jeho čerstvostí.

Kontrola kvality mletého masa

S manuálním mlýnkem na maso máte větší kontrolu nad procesem mletí. Regulujete si správnou hrubost, rychlost a sílu mletí masa podle vašich představ a požadavků. Můžete mlít menší množství masa, což vám umožní připravit si čerstvé mleté maso pouze pro vaše potřeby.

Použití manuálního mlýnku na maso může mít vliv také na kvalitu výsledného mletého masa. Když mleté maso prochází strojem rychle, může se zahřát a ztratit chuť a kvalitu.

Více možností při vaření

Vlastnictví manuálního mlýnku na maso nabízí nespočet možností. Můžete připravovat různé druhy masa a namlít ho podle způsobu použití na hamburgery, nádivky, paštiky a zároveň si vyrábět své vlastní směsi masa s přísadou koření, bylinek a zeleniny podle chuti. Se správným nástavcem lze také připravovat klobásy či cukroví.

Trvanlivost

Kvalitní litinový mlýnek dokáže vydržet desítky let. Aby mlýnek mohl sloužit co nejdéle, je důležité ho správně používat a provádět pravidelnou údržbu. Základním pravidlem pro péči o mlýnek je jeho čištění. Po každém použití je nutné ho důkladně očistit, aby se z něj odstranili zbytky masa a tuku. Kromě čištění je také důležité provádět pravidelnou údržbu, jako je mazání ozubených kol a čepů, aby se minimalizovalo tření a zamezilo se jejich opotřebení.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.