Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Jak používat manuální litinové mlýnky na maso jako profesionál?

Správné použití litinového mlýnků na maso je klíčové pro vynikající výsledky a bezpečnost během celého procesu. Nevhodné použití může způsobit špatné výsledky a v krajních případech až zranění. Je důležité se seznámit s některými základními zásadami správného používání a údržby mlýnku, abychom dosáhli vynikajících výsledků a zároveň udrželi bezpečnost.

Příprava na použití

Při výběru litinového mlýnku na maso je důležité zohlednit několik faktorů, jako je velikost, kapacita a kvalita materiálu. Je důležité zvážit, jaký typ masa budete mlít. Pokud jde o přípravu masa, nejdůležitější je zvolit správný typ masa a připravit ho správným způsobem. Většinu mas lze mlít, včetně hovězího, vepřového, kuřecího a rybího masa. Nicméně, když si vybíráte maso k mletí, měli byste vždy zvolit maso s co nejnižším obsahem tuku, aby se snížila šance na ucpání mlýnku a výsledná směs masa nebyla příliš tučná. Důkladné umytí masa před mletím je důležité pro minimalizovaní rizika kontaminace a vzniku nemocí.

Zvládání různých druhů masa a kostí

Různé typy mas jsou lehčí či těžší na umletí. Některá masa jsou vláknitější než jiná a některá tučnější. Když se budete snažit zpracovat tuhé nebo suché maso, může být mletí náročnější. Příkladem lze uvést hovězí maso, které je zpravidla tužší a náročnější na umletí.

Kosti by měly být před mletím masa odstraněny. Pokud se v mlýnku objeví kus kosti, může poškodit povrch mlýnku nebo mlýnek zablokovat. Pokud chcete mlít maso s kostmi, je lepší použít speciální mlýnky na kosti.

Řešení běžných problémů při mletí masa

I při pečlivé přípravě se může stát, že se vyskytne problém při mletí masa. Například, když mlýnek nepracuje hladce, může to být způsobeno tím, že melete příliš velké kusy masa nebo na mlýnek při mletí nevyvíjíte dostatečně vyvážený tlak. Pokud máte potíže s mletím, zastavte mlýnek, vyprázdněte ho, vyčistěte a zkontrolujte všechny části.

Závěr

Je důležité vybrat si vhodný mlýnek na maso, který dokáže zpracovat maso dle vašich potřeb. Je nutné maso správně připravit pro mletí, což zahrnuje několik kroků, jako je nakrájení masa na menší kusy a odstranění kostí. Při samotném mletí masa je nutné použít správnou techniku mletí. 

Pokud se vyskytnou problémy při mletí, je důležité je řešit co nejrychleji, aby nedošlo k poškození mlýnku nebo masného výrobku. Existuje také spousta tipů a triků, které si můžete při práci s mlýnkem vyzkoušet. Jedním z nich je například zmrazení masa před jeho namletím nebo kombinace druhů masa pro vylepšení chuti a konzistence výsledného výrobku.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.