Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Jak správně pečovat o naše krájecí desky?

Krájecí desky jsou důležitou součástí každé kuchyně. Správná údržba desek je klíčová pro jejich vzhled, hygienu a bezpečnost potravin. V tomto blogovém příspěvku se dozvíte, jak správně pečovat o krájecí desky a prodloužit tak jejich životnost.

Rizika spojená s nepečováním o desky jsou růst bakterií nebo povrchové poškození desek. Zbytky potravin na deskách mohou způsobit bakteriální znečištění a znehodnotit chuť jídla. Používání tupých nožů může desky poškrábat či poškodit.

Jak správně používat krájecí desky

Správné používání nože je klíčové při práci s deskou. Některá důležitá pravidla zahrnují:

  • Použití správné síly a techniky při řezání.
  • Nikdy nebušte nožem do potraviny nebo desky, abyste je desku nepoškodili.
  • Používejte vhodnou sílu podle tvrdosti potraviny.
  • Čistěte desku pravidelně a odstraňujte stopy jídla a zbytky.
  • Nikdy nevkládejte desku do myčky

Správné používání nože při práci na desce a pravidelná údržba desky jsou klíčové pro zachování její kvality a životnosti. Ujistěte se, že dodržujete správné postupy a pečujete o své krájecí desky s ohledem na jejich zdravotní bezpečnost a trvanlivost.

Údržba krájecích desek

Dřevěné krájecí desky vyžadují správnou péči pro dlouhověkost a kvalitu. Pravidelně je myjte rukou s houbičkou a saponátem na nádobí. Drsnou stranou houbičky odstraňujte jemné třísky a vyrovnávejte povrch. Hlubší rýhy vyčistěte jemným kartáčkem na nádobí. Nechte desku dobře proschnout, ideálně tak, aby k ní proudil vzduch ze všech stran. Vyhněte se ukládání mokrých desek rovnou do šuplíku.

Impregnace olejem je také důležitou součástí péče o dřevěné desky. Naneste jakýkoli jedlý rostlinný olej houbičkou na povrch desky, aby se dostal do jejích pórů. Tím deska obnoví svou kvalitu. Správná péče o dřevěné krájecí desky je snadná a odmění vás dlouhou životností a skvělou funkčností. Zachování životnosti a zdravotní bezpečnosti krájecích desek je zásadní. Chraňte své desky a prodlužte jejich životnost díky správné péči.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.