Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Klasika, která neomrzí: dřevěná krájecí deska

KLASIKA, KTERÁ SE NIKDY NEOMRZÍ: DŘEVĚNÁ KRÁJECÍ DESKA

Krájecí desky patří k nepostradatelnému vybavení kuchyně. Již dávno však neplatí, že slouží pouze jako pomocníci při krájení. Moderní krájecí desky se vyznačují svojí skvělou funkčností i originálním designem. Na trhu existuje nepřeberné množství druhů krájecích desek. Jaké přednosti má krájecí deska dřevěná? A jak se o ni starat?

Obecně vžitým lidovým názorem je to, že dřevěné krájecí desky jsou méně hygienické, protože se mylně předpokládá, že na dřevě zůstávají bakterie. Z tohoto důvodu bývají preferovány desky plastové. Opak je však pravdou! Při správné péči o dřevěnou desku se není potřeba ničeho obávat, neboť podle nejnovějších výzkumů je ulpění a přežití bakterií na dřevěných deskách výrazně nižší než na prkénkách plastových.

Při vybírání desky na krájení narazíme na desky různých tvarů a materiálů. Co se týká každodenního použití, je dřevěná krájecí deska nestárnoucí klasikou. Důležitou předností těchto desek je to, že při krájení netupí nože. Kvalitní dřevěné prkénko by nemělo mít praskliny, třísky a nesmí vykazovat vysokou míru savosti. Proto je důležité zvolit vhodný typ dřeva. Nejčastěji se používá buk, jedle, topol, dub. Co se týká rozměrů a tvarů desek, trh nabízí opravdu mnoho možností. V případě velikosti desky berme v úvahu, jestli bude deska využívána také k servírování. V tomto případě nám velká krájecí deska poslouží lépe. Pokud bychom rádi prodloužili její životnost, je vhodné prkénko ošetřovat jedlými oleji, které povrch zatáhnou a tekutiny z krájených potravin po povrchu lehce sklouznou. Není však vhodná na umývání v myčce či dlouhém umývání ve vodě. V tomto případě je potřeba brát na vědomí, že se jedná o přírodní materiál.

Krájecí desky značky Porkert posouvají kuchyňské vybavení za hranice zvyklostí. Jsou vyrobeny výhradně z kvalitních materiálů. Prim hraje kvalitní dubové dřevo ve spojení s hliníkovými madly. Dubové dřevo se vyznačuje svou odolností a vynikající schopností snášet vlhkost. Proto bývá mimo jiné také využíváno k výrobě sudů na víno. Hliníkové rukojeti se vyznačují skvělým poměrem pevnosti a hmotnosti. Jsou povrchově upraveny technologií práškového lakování v odstínu antrancit, což je velmi trendy odstín, který se hodí do moderní i klasické kuchyně. Zvolená kombinace materiálů a tvarů zajišťuje, že tyto desky dokonale dotvoří design každé kuchyně. . .


dřevěná krájecí deska

Dřevěné krájecí desky Porkert hravě spojují funkčnost s designem. Kromě krájení vám skvěle poslouží k servírování a snadno se stanou originálním doplňkem vaší kuchyně.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.