Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Kvalitní litina a potravinářský cín pro dokonalý povrch mlýnku na maso

Manuální mlýnky na maso jsou tradiční nástroje, které se používají k mletí masa již několik generací. Kvalita a trvanlivost mlýnků závisí na použitých materiálech. Naše mlýnky jsou vyrobeny z kvalitní litiny a jeho povrch pokrývá silná vrstva potravinářské cínu. V tomto článku se budeme zabývat významem těchto materiálů a jaký vliv mají na kvalitu mletého masa.

Co je litina a jak se vyrábí?

Litina je slitina železa, uhlíku a několika dalších příměsí, které zajišťují potřebné vlastnosti pro dané využití. V případě manuálních mlýnků na maso se často používá šedá litina, která je odolná, tvrdá a má vysokou pevnost.

Proces výroby litiny se skládá z několika kroků. Nejprve se surový materiál roztaví v peci a následně se do něj přidávají příměsi, které dávají litině potřebné vlastnosti. Poté se roztavená slitina nalije do formy, nechá se zchladit a ztuhnout. Po vychladnutí se výrobek odebere z formy a podrobí se dalšímu zpracování, jako je broušení, leštění či nanášení ochranných vrstev.

Litina je svými vlastnostmi ideální pro výrobu manuálních mlýnků na maso. Je odolná vůči korozi a pro svou tvrdost a odolnost je litinový mlýnek schopen bez problémů zpracovat i tužší kousky masa. Litina také dobře udržuje teplotu, což zajišťuje, že maso zůstává na požadované teplotě i během mletí.

Potravinářský cín a jeho význam

Potravinářský cín je kovová slitina, která se používá v potravinářském průmyslu na povrchovou úpravu nádobí, nástrojů a přístrojů. Mezi jeho vlastnosti se řadí nízká tvrdost, vysoká odolnost vůči korozi a snadná zpracovatelnost.

Potravinářský cín se používá k povrchovému pokrytí litiny, aby chránil povrch mlýnku před korozi a usnadňoval jeho čištění. Díky potravinářskému cínu se mlýnky snadněji udržují čisté, což je pro práci s masem velmi důležité.

Bezpečnost potravinářského cínu je velmi důležitá, protože mlýnky přicházejí do kontaktu s potravinami. Je proto důležité, aby byl cín, jehož vrstva pokrývá povrch mlýnků, certifikován Státním zdravotním ústavem a splňoval přísné požadavky na bezpečnost potravin.

Závěr

Kvalitní litina a potravinářský cín jsou nezbytnými materiály pro výrobu manuálních mlýnků na maso. Mlýnky činí odolné, spolehlivé a dlouhověké. Litina zajišťuje stabilitu a pevnost, zatímco potravinářský cín poskytuje zdravotně nezávadný povrch, který nekoroduje a snadno se čistí. Tyto vlastnosti jsou klíčové pro dosažení optimálního mletí a životnosti mlýnku.

Používání kvalitních materiálů však není zárukou, že mlýnek zůstane bez problémů navždy. Správná péče a údržba jsou nezbytné pro zachování jeho funkčnosti a životnosti.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.