Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Mlýnky Porkert: generacemi prověřené mlýnky na maso

Mlýnky Porkert: generacemi prověřené mlýnky na maso

Mlýnky na maso již po generace patří k základnímu vybavení kuchyně, neboť díky své funkci mají v kuchyni nezastupitelné místo. Obstarat si již namleté maso je díky jeho snadné dostupnosti otázka chvilky, avšak pouze u masa, které si sami namelete, máte jistotu kvality a složení. Nechte nekvalitní masný polotovar v obchodě a dejte přednost precizní přípravě kvalitních surovin. Ruční mlýnek na maso by ve vaší kuchyni rozhodně neměl chybět, ať už jste příležitostný domácí kuchař či nadšený profesionál. Mezi jakými typy mlýnků lze vybírat a který bude pro vás ten pravý?

Mlýnky lze rozdělit podle jejich užití a velikosti. V nabídce mlýnků na maso značky Porkert si vybere každý - ať už sháníte menší mlýnek pro občasné domácí vaření či velký mlýnek pro profesionální  kuchyni, která hostí nespočet návštěvníků. Jsou určené k přichycení ke stolu či kuchyňské lince, instalace je opravdu rychlá a snadná. Dřevěná rukojeť je optimálně ergonomicky tvarovaná, mletí s mlýnky Porkert vám půjde doslova od ruky. Zástupci mlýnků pro domácí kuchyně jsou mlýnky č. 5, 8 a 10. Stejně jako profi mlýnky dokáží umlít ovoce, zeleninu i prorostlé maso. Kromě toho je lze s vhodnými nástavci využít také na výrobu cukroví, klobás a jitrnic. Zkrátka není nic, s čím by si tyto ruční mlýnky neporadily. Mlýnkek na maso č.5 je nejmenší z nabídky mlýnků Porkert. Díky rozměrům je jednou z jeho předností i snadná skladnost. Pro porovnání - jeho výkon činí přibližně 0,5 kg za minutu. Mlýnek na maso č. 8 je mlýnek střední velikosti o výkonnosti okolo 0,7 kg za minutu. Největším mlýnkem pro domácí použití je mlýnek na maso č.10, který dokáže namlít okolo 0,9 kg masa za minutu.

Mlýnek na maso rozhodně nesmí chybět v žádné profesionální kuchyni. Příkladem profi mlýnku je mlýnek na maso č. 22. Je menší velikosti, mletí s ním vám půjde rychle a snadno od ruky. Zástupcem větších profi mlýnků je mlýnek na maso č. 32, díky kterému je možné připravit ty nejlepší delikatesy i pro velkou skupinu gurmánů.

Pokud si potrpíte na lety prověřenou klasiku, s mlýnky Porkert nešlápnete vedle. Bez nadsázky se jedná o nezničitelné mlýnky, které byly prověřeny napříč generacemi. Vyrábí se totiž již více než 100 let. K jejich výrobě je využívána kvalitní litina, která jim propůjčuje dlouhou životnost. Na povrch mlýnků je nanesena silná vrstva zdravotně nezávadného potravinářského cínu, což je prvek, který účinně zabraňuje rezivění. Nezávadnost materiálu potvrzuje i certifikát od Státního zdravotního ústavu. Zvolený materiál splňuje všechny hygienické standardy potřebné pro práci s potravinami. Narozdíl od elektrických mlýnků, konstrukce mlýnků Porkert je jednoduchá, leč bytelná, může se na ní jen stěží něco pokazit. Při výrobě je kladen velký důraz na každý detail, všechny díly do sebe musí dokonale zapadat. Sestavení mlýnku je tedy otázkou pár vteřin, navíc se snadno udržují. To, jak do sebe součástky krásně zapadají, si můžete poslechnout při mletí naprázdno. Kvalitu těchto mlýnků a preciznost jejich zpracování lze tedy poznat nejen pohledem a pohmatem, ale i poslechem. 

Důležitou součástí každého mlýnku je řezná deska. V nabídce lze vybírat mezi deskami s různými velikostmi otvorů. Umožňují zvolit si hrubost mletí masa či jiných potravin. Kromě řezných desek je možné k mlýnku samostatně dokoupit také náhradní díly, jako například nože, matice, gumové podložky, klikové šrouby a čepy šneků. Zkrátka všechny součástky, bez kterých se mlýnek neobejde. V nabídce značky Porkert lze nakoupit pohodlně vše na jednom místě. Ke zvolenému typu mlýnku snadno a rychle vyberete náhradní díly a kompatibilní příslušenství. Díky přehlednému značení a stručným popiskům ihned víte, které výrobky jsou určeny pro vámi vybraný mlýnek.

Aby mlýnek dobře sloužil po mnoho let, je potřeba dodržovat základní pravidla údržby. K očištění postačí teplá voda a prostředek na umývání nádobí, kterým umyjete všechny odnímatelné části mlýnku. Nesmí se používat drátěnky či ostré kartáče a není doporučeno mlýnek umývat v myčce. Kombinace vysoké teploty, vlhkosti a agresivních solí by mohla mít neblahý vliv na použitý materiál.

V době vysokých cen energií přijdou ruční mlýnky vhod každé domácnosti, neboť nemají žádnou spotřebu elektrické energie, což má zároveň pozitivní dopad na životní prostředí. Navíc díky preciznímu zpracování je mletí snadné a pohodlné. Další nespornou výhodou je trvanlivost mlýnků. Pokud už také máte dost pořizování výrobků, které jsou sice levné, ale nic nevydrží, dejte přednost léty prověřené kvalitě, která se dědí napříč generacemi. Pro případ ztráty či zničení nějakého dílu v nabídce Porkert naleznete kompletní sortiment náhradních dílů. Není tedy potřebovat pořizovat nový mlýnek, což šetří prostředky i přírodu. Zastánci udržitelného životního stylu a ekologie ocení, že mlýnky Porkert jsou dlouhověký produkt, který vydrží opravdu spoustu let. Nedochází tak k při pořizování dalších a dalších produktů a navíc tyto mlýnky neprodukují žádné emise.

Zakoupení mlýnku je investice, která se rozhodně vyplatí. Upřednostněte zdraví a rozlučte se s namletým masem ze supermarketu. Dopřejte sobě a své rodině doma namleté maso, které neobsahuje spoustu tuku, stabilizátorů a vody. Vyberte si z nabídky trhu ten pravý mlýnek přesně pro vás. Pokud hledáte kvalitní mlýnek, jehož kvalitě věří i generace našich babiček, mlýnek Porkert vás nezklame. Dejte přednost kvalitě a tradici a pořiďte si mlýnek na celý život.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.