Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Jak udržet lesk a odolnost Vašich příborů

Všichni jsme si užívali ten okamžik, kdy jsme poprvé vybalili nové jídelní příbory z nerezové oceli. Lesklé a bezvadné, jako malé klenoty na našem jídelním stole. Ale jak udržet tento oslnivý lesk a zajistit, aby naše jídelní příbory zůstaly odolné vůči každodennímu používání?

Pravidelná péče a čištění

Možná jste si všimli, že vaše nerezové jídelní příbory postupem času ztrácí svůj původní lesk a vypadají méně odolně. Je to zcela přirozený proces, který souvisí s jejich používáním a interakcí s různými potravinami. Avšak správnou péčí a pravidelnou údržbou můžete zajistit, aby vaše příbory zůstaly krásné, lesklé a odolné po mnoho let.

Po použití příborů je důležité, věnovat jim pravidelnou péči a správně je umýt. Tím zajistíte, aby zůstaly čisté, lesklé a odolné co nejdéle. Zde máme několik typů jak na to:

  1. Odstranění zbytků potravin: Nejprve opláchněte příbory pod tekoucí vodou a použijte jemnou čistící houbičku nebo měkkou štětku na nádobí. Důkladně otřete každý kus, včetně rukojeti a částí, které přicházejí do styku s potravinami.
  2. Použití vhodného čisticího prostředku: Používejte mýdlo nebo tekutý detergent určený pro mytí nádobí. Vyhněte se abrazivním čistícím prostředkům, které by mohly poškrábat povrch nerezové oceli. Mýdlo a teplá voda jsou obvykle dostačující k odstranění většiny zbytků a znečištění.
  3. Opláchnutí a osušení: Po umytí příbory opláchněte pod tekoucí vodou a osušte je čistou a měkkou utěrkou. Zbývající vlhkost na povrchu příborů by totiž mohla způsobit usazení vodních skvrn.

Jak se vyhnout nežádoucím skvrnám a poškrábání

Aby jídelní příbory zůstaly v dokonalém stavu, je důležité se vyhnout nežádoucím skvrnám a poškrábání. Existuje několik jednoduchých opatření, která můžete přijmout:

  • Používejte měkké houby nebo štětky určené pro nádobí, které nezpůsobí poškrábání povrchu nerezové oceli. Vyhněte se drátěným drátům nebo drsným houbičkám.
  • Nepoužívejte abrazivní čistící prostředky ani drsné houbičky, které by mohly poškrábat povrch příborů. Raději volte jemné čisticí prostředky, které jsou bezpečné pro nerezovou ocel.
  • Při skladování příborů se snažte je ukládat odděleně od ostatního kuchyňského nádobí a příborů, abyste zabránili poškrábání. Můžete využít příborník či příborové stojany, které pomáhají ochránit příbory před poškrábáním.

Závěr

Krásně prostřený stůl s lesklými jídelními příbory může být snadno představitelným obrazem a správná péče o jídelní příbory vám umožní těšit se z tohoto efektu dlouhodobě. Udržované příbory jsou zároveň známkou vaší pečlivosti a péče o detaily. Investujte tak čas do správné péče o jídelní příbory a nechte se jimi obsluhovat po desetiletí. 

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.