Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Konec tupým nožům! Jak vybrat ocílku?

KONEC TUPÝM NOŽŮM! JAK VYBRAT OCÍLKU?

Žádná kuchyně se neobejde bez ostrých nožů. Proto by ve vybavení kuchyně neměla chybět kvalitní ocílka na nože. K čemu ocílka slouží a jak vybrat tu správnou?

Ocílka je nástroj, díky kterému můžete nožům vrátit jejich ostrost snadno a rychle. Při krájení dochází k otupování a vytváření nerovností na povrchu ostří nože. Pravidelné používání ocílky udrží nože stále ostré a mělo by být součástí rutinní péče o nože. Jen tak nám budou dlouho a dobře sloužit.


Na trhu lze nalézt nepřeberné množství ocílek. Liší se tvarem, použitým materiálem, délkou a hrubostí. Prvním kritériem při výběru může být délka ocílky. Délka ocílek se většinou pohybuje mezi 20 a 35 centimetry. Základním pravidlem je, že by ocílka měla být delší než váš nejdelší nůž. Co se týká tvaru, ocílky na nože mohou být kulaté, oválné či čtyřhranné. Nejpoužívanější jsou kulaté ocílky, ačkoliv oblibě se začínají těšit také ty oválné. Dalším důležitým faktorem je tvrdost a hrubost. Ocílka na nože může být hrubé, střední a jemné hrubosti. Hrubé ocílky lze využít na broušení velmi tupých nožů. Brousí sice účinně, dochází však k větší ztrátě materiálu na ostří nože. Pro běžné použití odborníci doporučují používat ocílku se střední hrubostí. Jemné ocílky patří spíše do profesionálních kuchyní, kde k broušení nožů dochází velmi často, například po každé várce masa. 


Pokud se již nikdy nechcete trápit s tupými noži, je pro vás ocílka na broušení nožů tím správným řešením. Díky broušení ocílkou budou vaše nože vypadat stále jako nové. Kvalitní ocílka značky Porkert spojuje všechny důležité atributy v jeden produkt. Je vyrobena ze špičkové oceli s vyšším podílem uhlíku, který jí propůjčuje tvrdost a odolnost. Mezi rukojetí a ocílkou se nachází záštita, která vás ochrání před pořezáním. Je známo, že práce s tupým nožem je více nebezpečná než s ostrým. Pořiďte si ocílku a dejte tupým nožům sbohem.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.