Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Kuchařské nože: Čím jsou odlišné?

ZAMĚŘENO NA KUCHAŘSKÉ NOŽE: ČÍM JSOU ODLIŠNÉ?

Nože jsou v kuchyni nezastupitelným pomocníkem. Samostatnou kategorii tvoří nože kuchařské. Na rozdíl od běžných nožů se vyznačují vysokou kvalitou a dlouhou životností. Sháníte kuchařské nože a nevíte si rady s jejich výběrem? Poradíme vám, jak poznat kvalitní profi kuchařské nože.


Kvalitní nůž pozná i laik hned při prvním úchopu. Při výběru se zaměřte na kvalitu materiálu a celkové zpracování. Důležitou roli hraje také vyvážení nože,  tvar a velikost čepele, ergonomie úchopu a neopomeňme ani celkový vzhled nože. Nůž by měl splňovat vaše kritéria týkající se funkčnosti i designu. Při výběru záleží na vašich preferencích. Měli byste si určit, co od daného nože očekáváte, na jaké potraviny jej hodláte používat, co musí umět a co naopak ne. Zde zpravidla platí, že čím je nůž dražší, tím vyšší bude jeho kvalita. Výši ceny odpovídá jakost materiálů použitých na čepel i na rukojeť. Dalšími faktory, které se na ceně podepisují, jsou podíl ruční práce a složitost výroby. Vyšší pořizovací cenu lze však chápat jako investici na dlouhá léta, neboť kvalitní nůž, o který je správně pečováno, vám vydrží celý život.


Nože pro kuchaře naleznete také v nabídce značky Porkert. Tyto nože však nejsou určeny pouze do profesionální kuchyně. Jsou vhodné pro každého, kdo dává přednost kvalitě, funkčnosti a designu. Porkert nabízí profesionální kuchařské nože různých velikostí a účelů. Možná postrádáte nůž na pečivo, se kterým nakrájíte bagetu jedním tahem. Nebo hledáte malý nožík na krájení či vykrajování. A nebo potřebujete kvalitní nůž, který zvládne všechno? V nabídce najdete nože na pečivo, drobné vykrajovací nože i univerzální kuchařské nože několika velikostí. Jsou vyrobeny ze špičkové oceli, která má vysoký podíl uhlíku a chromu.

Tyto materiály propůjčují čepeli větší tvrdost a odolnost vůči korozi. Nože lze pořídit jednotlivě, ale i v celé sadě. Při pořízení sady budete mít jistotu, že budete mít ty nejpoužívanější typy nožů vždy po ruce. Součástí sady je také magnetický blok, který bezpečně udrží nože na svém místě a navíc se stane luxusním doplňkem vaší kuchyně. Tak vám budou nože Porkert dělat radost nejen při krájení ale i jen vystavené na lince.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.