Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Sada kuchyňských nožů Eduard

Kvalita prověřená generacemi

Rodinná firma Porkert svou historii píše už od roku 1881 i s pomocí těch, kteří se rozhodli jim důvěřovat. Je to úspěch, který tvrdě prověřil čas. Za kvalitou našich výrobků stojí roky práce, pečlivosti a rodinné sounáležitosti, ale také modernizace výrobních technik. Zkrátka u značky Porkert jde tradice ruku v ruce s inovací a výsledkem jsou skvělé produkty a celé generace spokojených zákazníků.

Poctivé materiály jsou základ

 Sada je pojmenovaná po jednom z bratří Porkertových, kteří vynalezli legendární litinový mlýnek. Sada nožů bude vyhovovat úplně každému, ať už profesionálovi, nebo začátečníkovi. Snoubí v sobě jednoduchost s elegancí, kvalitou zpracování ručí za udržitelnost – k nožům automaticky připadá desetiletá záruka, protože si je rodinná firma Porkert jistá jejich dokonalostí. Navíc v sadě naleznete všechny typy nožů, které budete v kuchyni potřebovat.  

Univerzální nože na vše

Vykrajovacím nožem můžete oloupat i ten nejmenší stroužek česneku ze zahrádky. Universální nůž se stane vaším věrným pomocníkem pro jakoukoliv práci v kuchyni, svou střední velikostí je ideální nejen pro jemnější práci, ale i pro tu méně detailní. Kuchařský nůž vám pomůže s horami zeleniny i krájením masa na rodinnou grilovačku. Základem každé dobře vybavené kuchyně je pak velký kuchařský nůž. Pečivo si nejlépe užijete nakrájené na precizní plátky pomocí nože na pečivo.

Všechny tyto nože se dají zakoupit samostatně, mnohem výhodněji se dají opatřit v sadě. Krom nožů sada obsahuje i atypický stojánek na nože. Ten je vyroben ze dřeva a obsahuje magnety, které vaše nože přichytí a povýší je nejen na skvělé pomocníky, ale i na dekorativní předmět. V kuchyni je zkrátka tato sada synonymem pro praktičnost a estetičnost, přičemž jistě potěší každého kuchaře.

Pečlivý výběr materiálů

Česká rodinná firma Porkert prostě věří v kvalitní zpracování, které v sobě bude mít kus tradice a také kousek inovace. U nože je nejdůležitější ostří,a proto jsou nože vyrobeny z prvotřídní německé nerezové oceli jakosti 1.4116 dle ČSN EN 10088-2.

Nejdůležitější je pevné ostří, které zaručuje uhlík, o krásné nože bez rzi se postará chrom. Mangan zvyšuje odolnost proti opotřebení a molybden se podílí na houževnatosti nože (jeho odolnost proti deformaci). Takto zpracovaná ocel je zdravotně nezávadná a vhodná svou tvrdostí k výrobě nožů. Není však tak tvrdá, aby se nedala naostřit v domácích podmínkách, třeba za použití ocílky, kterou rovněž nabzíme. Kvalita je pečlivě ověřována - nože jsou vyrobeny a testovány v souladu s normou ISO 8442.

Chcete nůž, se kterým to prostě bude hračka?

Rozpětí tloušťky čepeli kuchyňských nožů Eduard se pohybuje mezi 2,5 – 2,8 mm. Díky řízenému kalení se nůž dostane na tvrdost HRC 55±2 HRC (stupnice podle Rockwella). Nůž je tak tvrdší, robustnější a stabilnější. Navíc jsou všechny vybaveny tzv. bolsterem, tj. rozšířenou částí na konci čepele směrem k rukojeti. Ten slouží k ochraně vašich prstů, aby se nedostaly k ostří.

Klasický a standardní přímý tvar je jako dělaný pro milovníky tradičních osvědčených nožů. Úchop rukojeti testovaly desítky rukou. Ergonomicky je přizpůsoben prostě všem, protože při krájení je úchop velmi důležitý.  

Rukojeť je vyrobena z kvalitního ABS plastu, který krom své lehkosti nabízí i příjemný úchop a jednu nenahraditelnou výhodu – při navlhčení totiž neprokluzuje a nehrozí tak žádný nepříjemný úraz. S těmito noži zkrátka snadno vykouzlíte večeři pro celou svou rodinu.


Ruku na to

Rukojeť je ergonomicky přizpůsobená každé dlani, od chlapáckých až po ty něžnější. Stojí za tím hodiny a hodiny testování na skutečných rukou, ne jen vědecky vypočítaná „dokonalost“. Rukojeť je  vytvořená z ABS plastu, který neklouže ani když je vlhký a tudíž práce s noži Vilém bude vždy komfortní.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.