Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Sada kuchyňských nožů Vilem

Kvalita prověřená generacemi

Poctivé materiály jsou základ

I když se mění doba, jsou věci, které jsou pro nás stejně důležité – rodina, tradice, pospolitost a kvalita výrobků. Tomu všemu rodinná firma Porkert moc dobře rozumí, stejně jako faktu, že se technologie stále vyvíjí. Svým unikátním snoubením tradice s inovací dává vzniknout kvalitnímu zboží, které vydrží jako věci ze „starých dobrých časů“, zároveň mu ale dodává punc modernosti a proto jsou nože Vilém ztělesněním prémiového produktu.

Univerzální nože na vše

Sada kuchyňských nožů Vilem, pojmenovaná po jednom z bratrů Porkertových, kteří stojí za vynálezem klasického ručního mlýnku, obsahuje všechny nože, které budete v kuchyni potřebovat. Nůž na pečivo vám na jeden zátah rozkrojí krásně voňavý chleba. Velký kuchařský nůž je pýchou každého kuchaře, menší kuchařský nůž zase udělá z krájení masa a zeleniny snadnou práci.

Univerzální nůž se pak přizpůsobí každé vaší potřebě a vykrajovací nůž vám usnadní mnoho práce a potu. Nože můžete zakoupit samostatně, ale i ve výhodné sadě s originálním magnetickým držákem, který je vyroben ze dřeva a nože k němu jednoduše přilnou. Magnetický držák má mimo jiné i tu výhodu, že nože jsou na něm přehledně uspořádány, což je i velmi praktické pro rychlost výběru toho správného nože. Rodinná firma Porkert si stojí za kvalitou svých výrobků, tudíž ke svým nožům automaticky přidává desetiletou záruku.

Pečlivý výběr materiálů

O kvalitě nože rozhoduje především jeho ostří, zejména jakost oceli a její tepelné zpracování. Rukojeť může být sebelepší, ale pokud je ostří měkké a nekvalitní (nedej bože, aby se prohýbalo), tak vám nůž dlouho nevydrží a práce s takovým nožem bude spíše utrpením. 

U sady nožů Vilem se ničeho takového obávat nemusíte. Čepel je vyrobena z německé nerezové oceli jakosti 1.4116 dle ČSN EN 10088-2., s vysokým podílem uhlíku, který zvyšuje tvrdost oceli.   Chrom obsažený v oceli zabezpečuje korozivzdornost. Další legující prvky, jako například mangan a molybden zvyšují odolnost proti opotřebení, tvrdost i houževnatost (odolnost proti deformaci). Tepelným zpracováním, konkrétně přesně řízeným kalením se dosahuje tvrdosti čepele 55±2 HRC (tvrdost dle stupnice Rockwella), která je rovněž velmi důležitá pro odolnost a tím i udržitelnost ostří v perfektní kondici.

Chcete nůž, se kterým to prostě bude hračka?

Sada nožů Vilem je jako dělaná přímo pro Vás. Sada kuchyňských nožů Vilém má tloušťku ostří v rozmezí 1,7 – 2,5 mm a to dle typu nože. Tloušťka ostří byla zvolena a testována tak, aby v kombinaci se zvolenou jakostí nerezové oceli a profilem ostří poskytla ideální komfort při krájení. Takto zvolené parametry zabezpečují minimální řezný odpor při zachování dostatečné tuhosti nože, a to i při krájeních tvrdých potravin. Abychom celé ostří dotáhli k dokonalosti, tak jsme jeho tvar navrhli v „rybinovitém“ tvaru, díky čemuž se ještě více řezný odpor sníží a krájení je opravdu velmi snadné.

Kvalita je pečlivě ověřována - nože jsou vyrobeny a testovány v souladu s normou ISO 8442. Během testování se mimo jiné kontroluje i ostrost a trvanlivost ostří na zkušebním stavu. Test probíhá tak, že ostří musí pomocí přesně definované síly 50N prořezat stoh speciálně vyvinuté chemické buničiny šířky 10 mm a výšky 50 mm do požadované hloubky v závislosti na počtu cyklů

Ruku na to

Rukojeť je ergonomicky přizpůsobená každé dlani, od chlapáckých až po ty něžnější. Stojí za tím hodiny a hodiny testování na skutečných rukou, ne jen vědecky vypočítaná „dokonalost“. Rukojeť je  vytvořená z ABS plastu, který neklouže ani když je vlhký a tudíž práce s noži Vilém bude vždy komfortní.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.