Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Designové dřevěné krájecí desky Porkert

Designové dřevěné krájecí desky Porkert

Základem vaření jsou poctivě připravené suroviny a jen stěží se v kuchyni obejdeme bez krájení. Proto se k základnímu vybavení kuchyně bezpochyby řadí také krájecí deska. Desky mohou být vyrobeny z nejrůznějších materiálů, ale nejtradičnější jsou dřevěné krájecí desky. Příkladem takových desek jsou krájecí desky značky Porkert. 


Na jejich výrobu se používá kvalitní dubové dřevo, které bývá využíváno pro stavební konstrukce, vodní stavby či sudy na víno, neboť má schopnost velmi dobře snášet vlhkost. Madla jsou tvořena hliníkem, který se vyznačuje ideálním poměrem pevnosti a hmotnosti. Právě hliník propůjčuje madlům dlouhou životnost a vynikající ergonomii. Důraz je kladen nejen na špičkovou kvalitu materiálů, ale i na precizní výrobní postup. Desky Porkert si berou to nejlepší z dob minulých i současných - spojují kvalitní materiály zpracovávané do moderních designů tradiční poctivou řemeslnou prací. 


Jsou nabízeny ve čtyřech designech. Jednotlivé desky se liší velikostí, tvarem a konstrukcí. Ať už hledáte malou desku pro občasné využití, či potřebujete velké robustní prkénko pro pohoštění velké skupiny hostů, v nabídce Porkert se nezklamete. Krájecí deska Invi na první pohled zaujme nepravidelnými liniemi, které jí propůjčují originální tvar. Skvěle doplní klasický i moderní interiér. Je ideální pro servírování, neboť  díky jedinečnému designu ozvláštní každé stolování. Krájecí deska Mitis propojuje kvalitní materiály s originálním designem. Je kulatého tvaru a hodí se pro servírování menších pokrmů. Důležitou roli zde hrají ty nejmenší detaily, kdy hrana dřeva plynule přechází v madlo, které elegantně dokresluje celý oblouk. Pokud si desku vystavíte na kuchyňské lince, rozhodně se stane jejím originálním doplňkem. Krájecí deska Ligni je zástupcem jednoduché moderní klasiky. Je přizpůsobena klasickému obdélníkovému tvaru, který dá vyniknout servírovaným pokrmům. Její rozměry poskytují dostatek prostoru pro pohodlnou práci. Manipulace s deskou Ligni je velmi snadná a praktická díky bočnímu madlu. Krájecí deska Robus je největší deskou značky Porkert. Její robustní konstrukce je doplněna ergonomickými madly. Madla umístěná po obou bocích desky jsou praktickým doplňkem, který umožňuje snadnou manipulaci s deskou. Poskytuje dostatek prostoru pro komfortní krájení a stylové servírování. Díky jedinečnému designu a praktickým rozměrům ji lze mít trvale po ruce na kuchyňské lince. Skvěle poslouží a zároveň se stane stylovým doplňkem kuchyně. Díky své robustnosti a velikosti je taktéž neocenitelným pomocníkem při grilování a své místo si najde v každé venkovní kuchyni.

Aby krájecí dřevěné desky sloužily co nejdéle, je potřeba o ně adekvátně pečovat. Důležitou informací je, že dřevěné desky nemohou být umývány v myčce. Kombinace vysoké teploty, vlhka a agresivních solí by dřevo poničila. Je tedy potřeba je umývat ručně a nenechávat je dlouho namočené. Ideální je nevystavovat je nadměrnému vlhku a usušit je ihned po umytí. Po skončení krájení či servírování se doporučuje desku umýt co nejdříve. Pro oživení vzhledu je možné použít některý ze zdravotně nezávadných olejů. Stačí na desku nanést houbičkou či hadříkem olej ze všech stran a nechat jej vsáknout do dřeva. Obecně se doporučuje použít olej minerální, lze jej však nahradit i olejem rostlinným.

Spojení kvalitních materiálů, řemeslné práce a originální myšlenky činí z krájecích desek Porkert unikátní výrobky. Krájecí dřevěné desky Porkert jsou důkazem, že i obyčejný kousek vybavení kuchyně je možné povznést na jinou úroveň. Již neplatí, že desky slouží pouze ke krájení. Díky modernímu designu dokonale dotvoří každý servírovaný chod a ozvláštní interiér kuchyně. Kvalita, kterou znaly naše babičky, ve spojení s moderním designem - to jsou dřevěné krájecí desky Porkert.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.