Při nákupu zboží v hodnotě nad 1500,- Kč doprava zdarma.

Nerezová ocel v gastronomii: nože a příbory

Nerezová ocel, též známá jako korozivzdorná ocel, v gastronomii patří k nejčastěji používaným materiálům. Jaké jsou její vlastnosti? Proč je vhodná pro výrobu nožů a příborů?


Nerezová ocel byla poprvé vyrobena již v roce 1912 a oblibě se těší dodnes. Jedná se o slitinu obsahující především železo, uhlík, nikl a chrom. Právě kombinace daných prvků jí propůjčuje rezistenci vůči korozi. Také je odolná vůči mechanickému poškození. Za velmi agresivních podmínek mohou některé druhy nerezové oceli i přes to korodovat, proto je vhodné na výrobu kuchyňského náčiní používat takovou ocel, která obsahuje vyšší podíl chromu nebo další přísady, jako například nikl, dusík, měď či molybden. Nerezová ocel je nenasákavá a snadno se udržuje. Veškeré nečistoty či skvrny od jídla z ní lze jednoduše setřít navlhčeným hadříkem či houbičkou. Také neobsahuje toxické látky, je bez zápachu a bez chuti.


Všechny tyto vlastnosti ji předurčují pro výrobu kuchyňského náčiní. Na kvalitní nerezovou ocel sází také značka Porkert. K výrobě svých produktů využívá špičkovou německou ocel, která udržuje produkty v takové kvalitě, kterou znaly naše babičky. Ocel je obohacena o vyšší podíl uhlíku a chromu, právě tyto prvky jí propůjčují větší tvrdost a odolnost vůči korozi. Porkert si tento materiál vybral pro výrobu nožů a příborů.


Nože Porkert mají čepele ze špičkové ušlechtilé nerezové oceli, díky které vám vydrží sloužit po mnoho let. Vyznačují se dokonale vybroušeným ostřím do nejvhodnějšího úhlu ke krájení. Nelze opomenout ani vyváženost nože a propracovanou ergonomii rukojeti. V nabídce Porkert naleznete všechny základní typy nožů, které by neměly chybět v žádné kuchyni. Obzvláště praktickými pomocníky jsou Univerzální nůž Eduard a Univerzální nůž Vilem.


Nelze opomenout nože na pečivo, které jsou charakteristické vroubkovaným ostřím. Díky němu se pečivo při krájení netrhá a nestlačuje. Pomocí nožů Eduard a Vilem pohodlně rozkrojíte bagetu jedním tahem. Porkert nabízí také kuchařské nože, bez kterých se žádný (nejen) profesionální kuchař neobejde. Kuchařské nožesi poradí s krájením pečiva, zeleniny i odkrajováním jemných plátků masa. Dopřejte si s nimi pocit, který miluje každý šéfkuchař - precizní krájení pořádným nožem. Krájení s noži Porkert je přesné, snadné a navíc se vyznačují dlouhou životností, o čemž svědčí také záruka na 10 let. 



Aby vám nože mohly dobře sloužit a práce s nimi pohodlná a bezpečná, je potřeba o ně adekvátně pečovat. Součástí pravidelné péče by mělo být ostření, k čemuž slouží ocílka na nože. Ostření ocílkou by mělo předcházet každému krájení, jen tak udržíte čepel nože stále ostrou. Ne nadarmo se říká, že práce s tupým nožem je nebezpečnější než práce s ostrým nožem. Pravidelným ostřením předcházíte potřebě broušení, které je invazivnější než ostření a má neblahý vliv na životnost nože. Ocílka Porkert je vyrobena z kvalitní  uhlíkové oceli, která zaručuje špičkové ostření.

Stejná ocel je používána také na výrobu příborů Porkert. Průjčuje jim dlouhou životnost a zachovává jejich vzhled v nezměněné podobě po mnoho let. Příbory Porkert jsou nabízeny ve třech designech, které dozdobí každé stolování. Pokud dáváte přednost eleganci, příbory Emilie se na vaší prostřené tabuli budou vyjíimat. Příbory Eva se vyznačují industriální jednoduchostí a sada Marianna dodá na výjimečnosti každé (nejen) sváteční tabuli. Příbory lze pořídit v praktických sadách i jednotlivě. Sady jsou dodávány v luxusním balení. Jestli hledáte tip na dárek, příbory Porkert mohou být správnou volbou. Potěšte své blízké k příležitosti výročí, narozenin či svatby. Pokud si potrpíte na prvotřídní kvalitu i design, produkty Porker vás nezklamou.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.